Köszöntő

A Magyar Elválasztástudományi Társaság Vezetősége és az Elválasztástudományi Vándorgyűlés 2018 Szervezőbizottsága szeretettel köszönti az idei rendezvényünk leendő résztvevőit és az érdeklődő kollégákat az Elválasztástudományi Vándorgyűlés honlapján.

Hagyományainknak megfelelően kétévente, változó helyszíneken rendezzük meg a magyar kromatográfusok és elválasztástudománnyal foglalkozó szakemberek egyik legkedveltebb összejövetelét, az Elválasztástudományi Vándorgyűlést.

Az idei Elválasztástudományi Vándorgyűlést ismét Tapolcán szervezzük meg, ahol 2010-ben találkoztunk és egy nagyon jól sikerült Vándorgyűlésre emlékezhetünk vissza.

A Balaton-felvidék egyik kedvelt kisvárosa Tapolca, már a római korban is lakott volt, az általuk épített utak a város több pontján megtalálhatók. A későbbi időkben is jól ismert településsé vált, amely az idők folyamán jelentős fejlődésnek indult. A város jól megközelíthető mind vasúton, mind közúton, és számos olyan nevezetességgel rendelkezik, ami miatt igen látogatott és kedvelt.

A városban nagyon szép szobrok találhatók, az Y-házak, a híres Malom-tó és a barlangok a turisták kedvelt célpontjai. A városban található vendéglők, éttermek kiválóan jellemzik a dunántúli híres gasztronómiát és vendégszeretetet.

A tudományos ismeretek bővítése, az új kutatási eredmények bemutatása és megvitatása mellett nem elhanyagolható szempont a rendezvényeink helyszíneinek kiválasztása sem. A kellemes környezet jótékonyan járulhat hozzá az elmélyült tudományos munkához, ugyanakkor lehetőséget biztosít a szünetekben, a tudományos program befejezése után a kikapcsolódásra, baráti beszélgetésekre is.

Az Elválasztástudományi Vándorgyűlés 2018 az elválasztástudomány valamennyi területét érintő analitikai, preparatív és ipari elválasztási módszerek és eljárások, továbbá a minta-előkészítés és a kapcsolt technikák legújabb hazai eredményeinek bemutatásával kíván tisztelegni

Prof. Szepesy László,

a Magyar Elválasztástudományi Társaság alapító tagja és örökös tiszteletbeli elnöke
90. születésnapja alkalmából.

Minden résztvevőnek sikeres és eredményes tudományos munkát, kellemes baráti találkozásokat, beszélgetéseket kívánunk.