Utazási információk

Tapolca minden irányból jól megközelíthető, a városba három vasútvonalon és hét közúton juthatunk el.

Közút

Tapolca római kori elődjén haladt keresztül az Aquincumot Itáliával összekötő legrövidebb útvonal. Jelenleg is fontos útvonalak találkoznak Tapolcán. Tapolcára eljuthatunk Veszprém, Balaton, Keszthely, Sümeg, Devecser irányából. A városközpont tehermentesítése érdekében 2002-ben készült el a települést délről elkerülő út utolsó szakasza.

A rendszeres távolsági buszközlekedés 1929-től indult. Napjainkban az összes környező település, valamint a Dunántúl számos városa elérhető közvetlen buszjárattal. 2013. július 1-től az elektronikus útdíjfizetési rendszer elindulásával egyetemben a 7301 jelű Veszprém-Tapolca-Lesencetomaj 84-es főút közötti összekötő útból létrejött a 77-es főút, így a város a főúthálózatba is bekapcsolódott. Amely főútvonal az 1960-as évekig a 74-es számot viselte, amikor is a 7301-es számot kapta, de mindig is főútvonal volt és az maradt 7301-es útként is.

Budapestről az M7-es autópályán haladjon Székesfehérvár felé, majd hajtson ki a 64. számú kijáratnál. Ezután hajtson fel a 8. számú főútra, majd Veszprémet elhagyva a 77. számú úton haladjon tovább, mely Taplocán keresztül halad.

Útvonaltervezés >>

Autóbusszal és vonattal Budapestről

A Népliget autóbuszpályaudvarról minden nap óránként több busz indul Tapolcára. Részletes menetrend megtekintéséhez kattintson a következő linkek valamelyikére:

Vonatok a Déli pályaudvarról indulnak Tapolcára naponta majdnem minden órában.

Bővebb információ a Magyar Államvasutak Zrt. (MÁV) honalpján: http://www.mavcsoport.hu/